Projectsubsidies leesbevordering

Projectsubsidies leesbevordering

07.02.2023

Het decreet over de subsidiëring en erkenning van het sociaal-cultureel volwassenenwerk voorziet in de mogelijkheid om jaarlijks subsidies toe te kennen aan bovenlokale sociaal-culturele projecten. Deze projecten leveren een bijdrage aan de laboratoriumrol binnen het sociaal-cultureel volwassenenwerk, of aan door de Vlaamse regering bepaalde maatschappelijke uitdagingen.

De Vlaamse regering besliste om leesbevordering als maatschappelijke uitdaging te selecteren voor de projecten die vanaf 1 januari 2024 van start gaan. Projecten kunnen inzetten op lees- of taalbevordering, leesplezier of samen lezen. Belangrijk is dat deze projecten zich richten op volwassenen. 

Met het Leesoffensief wil de Vlaamse overheid Vlamingen weer meer, beter en ook liever aan het lezen krijgen. Dit als reactie op de dalende cijfers voor leesmotivatie en leesvaardigheid. Leesvaardigheid is in onze steeds complexer wordende kennismaatschappij een steeds belangrijkere vereiste om volwaardig te kunnen participeren aan de samenleving. Deze projectsubsidies moeten helpen om de doelstellingen van het Leesoffensief te halen.

De indienronde voor 2023 wordt ten laatste op 15 april opengesteld. Organisaties kunnen hun aanvraag tot 15 juli indienen. Uiterlijk 15 oktober bezorgt de administratie haar advies aan de minister. De minister beslist tegen 1 november over de toekenning van deze projectsubsidies.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be