Home

Welkom bij de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie
Ook dit jaar organiseert de VVBAD een bevraging om te peilen naar de evolutie van de budgetten in de sector. Zowel om zelf de situatie op de voet te volgen als om politici concrete cijfers te kunnen voorleggen. Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen is het belangrijk dat veel instellingen deelnemen aan de bevraging. Vul de bevraging in vóór 17 februari.
Rekenmachine
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017 gaat van start. Vanaf maandag 13 februari tot en met vrijdag 10 maart kunt u uw eigen of een andere openbare bibliotheek voordragen om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd om de NBD Biblion Award, die al twee keer een geslaagde versie beleefde en in de Bib van Herzele de regerend titelhouder kent.
Startersbrochure
Ben je nieuw in de sector, en wil je graag kennismaken met de VVBAD en tye weten komen wat wij voor jou kunnen betekenen? Heb je een nieuwe collega? Of ken je iemand die pas gestart is in de sector? Meld hem/haar/jezelf aan en hij/zij/jij krijgt een starterspakket toegestuurd.
Ook succesvolle transacties zullen in 2017 nog gesubsidieerd worden.
Na het succes van Cycling for Libraries komt er een Belgische editie in 2017
Boekenwinkel
Op 1 december keurde de commissie Cultuur van het Vlaams parlement het ontwerpdecreet op de gereglementeerde boekenprijs goed.
Volgens het Europees Hof van Justitie kan het uitlenen van een e-boek onder bepaalde omstandigheden gelijkgesteld worden aan de uitlening van een traditioneel boek. In die situaties is de uitzondering voor openbare uitlening van toepassing.

Twitter Feed

META