Welkom, David!

Welkom, David!

07.01.2020

David Coppoolse is sinds 1 januari de nieuwe penningmeester van de VVBAD. David is al ruim tien jaar expert bij de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Hij is er verantwoordelijk voor informatie- en datamanagement en draagt bij aan expertisedeling en beleidsontwikkeling op het vlak van digitalisering en metadatering van erfgoedcollecties van bibliotheken. Momenteel is hij ook coördinator ad interim van deze organisatie.

Sinds 2010 werkte David mee aan uiteenlopende projecten en initiatieven, waaronder de online erfgoedbibliotheek Flandrica.be, het krantendigitaliseringsproject Nieuws van de Groote Oorlog, de interactieve tentoonstelling Conn3ct en het Cometa-model voor het maken van beschrijvingen op collectieniveau. Als webontwikkelaar stond hij in voor onder meer de themasite Belgianpressfromthegreatwar.be, Velekleintjes.be (een online toolbox voor crowdfunding in de culturele sector) en nieuwe interfaces voor de onlinecatalogi van krantendatabank Abraham en STCV, de Vlaamse bibliografie van het handgedrukte boek. Als redacteur was hij betrokken bij heel wat publicaties van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken, waaronder de Schadeatlas bibliotheken.

Vóór zijn komst naar de erfgoed-/bibliotheeksector werkte David als systeembeheerder en informatiespecialist voor samenwerkingsapplicaties en documentbeheersystemen bij bedrijven en overheden. Hij studeerde Theater- en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en Informatie- en Bibliotheekwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. 


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be