Weet u archivalia met betrekking tot Max Rooses zijn?

Weet u archivalia met betrekking tot Max Rooses zijn?

16.03.2020

Het Rubenianum is op zoek naar archivalia die betrekking hebben op Max Rooses. Max Rooses was de eerste conservator van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen en schreef de eerste wetenschappelijke oeuvrecatalogus over Rubens.

Vandaag de dag worden zijn documenten bewaard in verschillende instellingen in Antwerpen. Zowel het Rubenianum, het Museum Plantin-Moretus, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het Letterenhuis bezitten delen van zijn nalatenschap. Dit jaar zal het Rubenianum in samenwerking met de andere drie bewaarinstellingen en Archiefbank Vlaanderen deze papieren erfenis in kaart brengen.

Een deel van het archief van Max Rooses zal gedigitaliseerd worden en online beschikbaar gesteld worden. De resultaten van het project zullen op verschillende manieren kenbaar gemaakt worden: via artikels in vaktijdschriften en als eindverslag in de projectbank van FARO, maar ook via een webtentoonstelling op archiefbank.be.

Om zoveel mogelijk archivalia van Max Rooses terug te vinden, roept het Rubenianum op om hen op de hoogte te brengen als u weet waar er nog archivalia met betrekking tot Max Rooses te vinden zijn. U kunt dat melden via elise.gecoms@antwerpen.be.

Voor meer informatie kunt u de oproep lezen op de website van het Rubenianum.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be