Gratis schadeatlas bibliotheken en archieven op Informatie aan Zee

Gratis schadeatlas bibliotheken en archieven op Informatie aan Zee

13.08.2019

De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en het Nederlandse Bureau Metamorfoze bieden de deelnemers van Informatie aan Zee een gratis exemplaar aan van de Schadeatlas bibliotheken. Aanleiding is de gezamenlijke sessie Naar een Vlaamse Metamorfoze - tools voor grootschalige krantendigitaliseringsprojecten en een tweede, herziene editie van de Schadeatlas bibliotheken.

De publicatie geeft in woord en beeld een beschrijving van alle schadegevallen die relevant zijn bij de ontwikkeling van een behouds- en beheersplan. Los daarvan kun je hem ook gebruiken om inzicht te krijgen in de verschillende schades in een bibliotheekcollectie. Er is een versie voor erfgoedbibliotheken dat een onderdeel vormt van de Universal Procedure for Library Assessment (UPLA) en een Schadeatlas archieven (inclusief tropische schades) voor archiefmateriaal.

Dit aanbod is enkel geldig voor wie vóór 12 september een exemplaar bestelt. Dat doe je met een mail aan info@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be. Vergeet niet te vermelden voor welke organisatie of opleiding je dit boek bestelt en of je een Bibliotheekatlas, een Archievenatlas of beide publicaties wenst. De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en het Nederlandse Bureau Metamorfoze behouden het recht om aanvragen niet te honoreren.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be