Een nieuw postgraduaat voor de informatiesector

Een nieuw postgraduaat voor de informatiesector

22.06.2020

Vanaf september 2020 start de Erasmushogeschool Brussel (EhB) met een postgraduaat in het Informatiemanagement. De doelstelling van deze nieuwe opleiding is om studenten met een vooropleiding (voornamelijk bachelors en masters) een programma aan te bieden van dertig studiepunten dat hen voorbereidt op een job in de informatiesector.

De opleiding bouwt verder op de jarenlange ervaring die de hogeschool verworven heeft met het graduaat in het Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief, en zijn voorganger, het graduaat in het Bibliotheekwezen en Documentaire Informatiekunde (BDI).

De EhB hoopt om op deze wijze het opleidingsveld opnieuw te vervolledigen. Curriculum Het curriculum bestaat uit vier leerlijnen en acht vakken. De student heeft de keuze om zich te specialiseren in de archief- of bibliotheeksector en kiest bijgevolg de overeenkomstige opleidingsonderdelen.

Aan de hand van de stage en het hieraan gekoppelde project kan elke deelnemer zijn of haar traject personaliseren en zo het eigen leertraject in handen nemen.

Hieronder vind je een overzicht van de leerlijnen en vakken:

IMPORTANT

Praktische informatie De lessen van het postgraduaat vinden meestal plaats op woensdagnamiddag en -avond op de campus in Leuven. Uitzonderlijk kan een opleidingsonderdeel ook op dinsdag of vrijdag vallen. Het voorlopige lessenrooster is beschikbaar vanaf eind augustus.

De Erasmushogeschool combineert contactlessen met online leeractiviteiten, om tijdens de begeleidingstijd op de campus te focussen op extra uitleg en ondersteuning. De student volgt tijdens de opleiding een stage van 160 uur, vrij in te plannen in het eerste of tweede semester in een instelling naar keuze.

Werkstudenten kunnen deze uitvoeren op hun eigen werkplek. Het postgraduaat in het Informatiemanagement werkt met een kwartaalsysteem, waardoor elk kwartaal van zeven weken gevolgd wordt door een of twee weken examens. Daarna starten telkens nieuwe opleidingsonderdelen.

Deze lesvorm maakt het mogelijk om de opleiding te combineren met een job of gezin. Het inschrijvingsgeld voor het academiejaar 2020-2021 bedraagt 600 euro. Op het einde van het traject ontvangt de student een getuigschrift.

Wens je meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op met het opleidingshoofd Kevin Linsingh via kevin.linsingh@ehb.be of bezoek de website van de Erasmushogeschool Brussel.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be