Een collectieplan voor kunst- en museumbibliotheken: vele recepten

Organisator: 
Datum: 
vr 29.01.2016
Tijdstip: 
13:30 - 16:30
Omschrijving: 

Het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) brengt gedurende het komende werkingsjaar de collega’s samen rond een aantal ‘hot topics’. We doen dit aan de hand van rondetafelgesprekken, waarbij we met behulp van vijf discussievragen rond een centraal thema onze bedenkingen delen om zo tot een aantal inzichten te komen. De ideeën worden nadien gebundeld in een kort verslag zodat ze ook buiten het gesprek als inspiratie kunnen dienen.

Het tweede rondetafelgesprek wordt georganiseerd door Ingrid De Pourcq, bibliothecaris van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, en heeft als centraal thema:

‘Een collectiebeleidsplan voor kunst- en museumbibliotheken: vele recepten’

Wat is de zin van een collectiebeleidsplan voor een (kleinere) kunstbibliotheek? Kan je een overkoepelend collectiebeleidsplan maken voor je bibliotheek, archief en documentatiecentrum? Hoe krijg je inzicht in je collectie als die nog niet helemaal beschreven is? Hoe kun je inzicht krijgen in de waarde van bepaalde collectieonderdelen? Hoe hou je rekening met het algemenere beleidsplan van je organisatie? Met wie werk je hiervoor samen in je instelling? Wat doe je met de dubbele gerichtheid op de museumcollectie en op de noden van je publiek?

Op deze en andere vragen zoeken we een antwoord in dit rondetafelgesprek, en delen we elkaars best practices, om met beperkte tijd en middelen toch een relevant collectiebeleidsplan op te stellen.

Deelname is gratis, maar registratie verplicht. Heb je interesse om actief mee te denken over dit thema, schrijf je dan snel in, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 12 pers.)! Inschrijven kan door je gegevens te mailen naar Ingrid De Pourcq (ingrid [dot] depourcq [at] kmska [dot] be)

Bijlage: 
Plan: 
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113
Antwerpen 2018
België