Welkom, nieuwe collega's!

Welkom, nieuwe collega's!

22.01.2020

Sinds enkele weken hebben we nieuwe collega's bij de VVBAD. Maak kennis met Magali, Birgit en Patrick.

Magali Bruneel

Sinds 11 december volgt Magali een beroepsinlevingsstage (BIS-stage) voor zes maanden bij de VVBAD. In die periode wordt ze vanop de werkvloer opgeleid tot Communicatiemedewerker, en leert ze de bibliotheek-, archief- en documentatiesector beter kennen.

Magali voltooide een bachelor- en masteropleiding in de Geschiedenis aan de KU Leuven, waarbij ze afstudeerde in de Cultuurgeschiedenis van de nieuwste tijd. Daarna behaalde ze een Master in de Journalistiek, aan de KU Leuven campus Antwerpen, met als specialisatie Buitenland- en Human Interestjournalistiek. Tijdens die studies volgde ze een stage bij MO* Magazine.

Bij de VVBAD kan Magali haar redactionele vaardigheden verder ontwikkelen. Naast het onthaal en enkele administratieve taken, neemt ze ook opdrachten op binnen de redactie van ons vaktijdschrift META. Ze legt interviews af, schrijft nieuwsberichten, neemt foto’s en ze is een van de eindredacteurs.

Birgit Grootjans

Sinds midden januari is Birgit aan de slag gegaan als BIS-medewerker bij de VVBAD om een eerste werkervaring op te doen in de informatiesector. 

Birgit studeerde kunstwetenschappen aan de universiteit Gent en daarna behaalde ze een master in de erfgoedstudies aan de universiteit Antwerpen. Na een leerrijke stage bij FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel-erfgoed vzw in Brussel begon voor haar een nieuwe uitdaging bij de VVBAD.  

Als beleidsmedewerker zal Birgit instaan voor de praktische opvolging van vormingen en studiedagen, administratie en correspondentie. Ook is zij vertegenwoordiger van het VVBAD-coördinatieteam voor de sectie Archief en hedendaags documentbeheer en de sectie Wetenschappelijke en documentaire informatie. Verder zal zij helpen waar nodig.

Patrick Van den Nieuwenhof

Als projectmedewerker staat Patrick in voor de uitwerking van het project ‘Welgevormd in de informatiesector: naar een structurele samenwerking voor bovenlokale vorming’. Hij zal de opleidingsnoden van bibliotheekmedewerkers en archiefmedewerkers in kaart brengen en nagaan of een structurele samenwerking mogelijk is in het aanbieden van een vormingsaanbod op (boven)lokaal niveau. Het project richt zich in eerste instantie op de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. 

Patrick is historicus en archivaris van opleiding. Sinds 2006 werkt hij als zelfstandige in de cultuur- en erfgoedsector. Door veel rond te reizen in Vlaanderen, kon hij proeven van het rijke culturele aanbod. Deze ervaringen worden gebundeld in dit project om tot een goed vormingsaanbod te komen.

IMPORTANT
V.l.n.r. Magali Bruneel, Birgit Grootjans en Patrick Van den Nieuwenhof

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be