Welke bibliotheek is de beste?

Welke bibliotheek is de beste?

02.08.2019

Van 1 augustus tot 31 augustus kun je stemmen voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019-2020. Op 19 september wordt op Informatie aan Zee bekendgemaakt welke bibliotheek zich twee jaar lang de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel mag noemen. 
 
Een deskundige, onafhankelijke en gevarieerd samengestelde selectiecommissie, waarin ook de VVBAD Sectie Openbare Bibliotheken vertegenwoordigd is, heeft uit verschillende nominaties zes bibliotheken (een per provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel) gekozen die in aanmerking komen voor de titel.

De zes kandidaten worden bezocht door mystery guests, die hun kennersblik laten gaan over zaken als gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid, maar die vooral oog zullen hebben voor de werking van de bibliotheek en het aanbod voor individuele en institutionele partners. 

Niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen elk voor de helft de einduitslag), want in de periode van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kan iedereen op de website van Bibliotheekblad een stem uitbrengen. Daarop stellen alle kandidaten zich voor aan de hand van foto's en video's.

Genomineerde bibliotheken

De zes genomineerde bibliotheken zijn:

Bib de Lettertuin Sint-Pieters-Woluwe (zie video)
Bib in het Park Wevelgem (zie video)
Bibliotheek Bist Antwerpen (zie video)
Bibliotheek De Factorij Zaventem (zie video)
Bibliotheek Genk (zie video)
Utopia Aalst (zie video)

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt op donderdag 19 september tijdens de openingssessie van Informatie aan Zee in Oostende en mag zich twee jaar lang Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel noemen. 


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be