Welke bib wordt de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019-2020?

Welke bib wordt de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019-2020?

23.04.2019

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 gaat van start. Tot en met 17 mei kun je je eigen of een andere openbare bibliotheek voordragen om deel te nemen aan de NBD Biblion Award, die al voor de vierde keer uitgereikt wordt.

Elke openbare bibliotheek komt in aanmerking, het enige wat je daarvoor moet doen is argumenteren waarom de bibliotheek die je voordraagt zo goed en onderscheidend is.

Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke jury zes bibliotheken (één per provincie, één uit het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest) voor de shortlist. Die zes finalisten worden op 12 juli bekendgemaakt. Nadien worden deze finalisten bezocht door mystery guests. Zij beoordelen het gebouw en de inrichting, de diensten en producten, service en klantgerichtheid en de werking van de bibliotheek en het aanbod voor individuele en institutionele partners. Daarnaast telt ook de stem van het publiek mee. Van 1 tot 31 augustus kan iedereen op de website van Bibliotheekblad zijn of haar stem uitbrengen. Daarvoor leveren de finalisten foto’s, geschreven profielen en video-impressies van hun bibliotheek aan.

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens Informatie aan Zee in Oostende op donderdag 19 september, en mag zich twee jaar lang de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel noemen.

Voordrachten kunnen van 16 april tot en met 17 mei gestuurd worden naar redactie@bibliotheekblad.nl


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be