Vlaamse Erfgoedbibliotheek zoekt nieuwe leden

Vlaamse Erfgoedbibliotheek zoekt nieuwe leden

27.11.2018

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek is de dienstverlenende organisatie van en voor erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Ze coördineert een expertisenetwerk waarin ontmoeting, open kennisdeling en samenwerking centraal staan. Ze versterkt de professionele en duurzame uitvoering van de verschillende erfgoedfuncties. Zo draagt ze bij tot goed bewaard en vrij toegankelijk bibliothecair erfgoed dat elke burger in onze superdiverse samenleving plezier, kennis, inzicht en inspiratie verschaft.

De kern van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek bestaat uit zes grote erfgoedbibliotheken. Samen met hen en vele andere partners ontwikkelt onze organisatie overkoepelende projecten die de kennis over (het beheer van) bibliothecaire erfgoedcollecties verhogen. We doen dit steeds op een kwalitatieve en innovatieve manier. Hiervoor won ze in 2013 de Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed van de Vlaamse overheid.

In 2019 plant de vzw een statutenwijziging om haar bestuur en werking meer in lijn te brengen met de dienstverlenende opdracht die zij vervult ten aanzien van het brede veld van erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Dit gaat gepaard met een naamswijziging, een verscherping van de doelstellingen van de vzw, de opname van twee nieuwe leden in de Algemene Vergadering én een uitbreiding van de Raad van Bestuur. Daarom zijn we op zoek naar twee nieuwe leden voor onze Algemene Vergadering waarvan één ook wordt aangesteld als onafhankelijk bestuurder.

Wil jij je inzetten voor bibliothecair erfgoed en je daarvoor engageren binnen de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek? Stel je dan ten laatste 31 december 2018 kandidaat voor de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be