Vernieuw je lidmaatschap en blijf genieten van de voordelen

Vernieuw je lidmaatschap en blijf genieten van de voordelen

13.11.2018

Wie lid is van de VVBAD steunt de vereniging en geniet van de voordelen die de VVBAD te bieden heeft. Het uitgebreide netwerk met verschillende overlegstructuren. Informatie aan Zee en studiedagen over verschillende onderwerpen die iedereen uit de sector steeds weer inspireren. Het vakblad META en de tweewekelijkse nieuwsbrief die je op de hoogte houden van alle nieuwigheden in de sector.

We gaan ervan uit dat onze leden ook de volgende jaren mee willen blijven werken aan het sterke verhaal dat de VVBAD schrijft. Een verhaal dat geschreven wordt vanuit de basis, vanuit jullie, de informatieprofessionals. Een verhaal dat oog heeft voor de noden en de behoeftes van de bibliotheek-, archief- en documentatiesector. Een verhaal waaraan al bijna honderd jaar geschreven wordt, maar dat nog lang niet uitverteld is. Want ook al wil de minister niet meer investeren in onze vereniging, wij blijven meer dan ooit overtuigd van onze transversale werking. En ook de komende jaren blijven we dé vereniging voor alle informatieprofessionals. Dé spreekbuis voor alle bibliothecarissen, archivarissen, documentalisten.

Nu we, vanaf januari, niet meer gesubsidieerd worden, maken we een doorstart mee. De bijdrage die onze leden betaalden was altijd al zeer belangrijk voor onze werking, maar als we de huidige dienstverlening op peil willen houden en de bestaande expertise zoveel mogelijk in huis willen houden, zijn we genoodzaakt om de lidmaatschapsbijdrage voor instellingen gevoelig op te trekken. We hopen dat onze instellingsleden samen met ons het belang van een sterke beroepsvereniging met een minstens even sterke ledenbasis blijft inzien.

Voor persoonlijke leden geldt deze tariefverhoging niet. Vanaf 45 euro per jaar (als je deeltijds werkt) of 60 euro per jaar (als je voltijds werkt) ben je persoonlijk lid. Met een bijdrage van 100 euro per jaar ben je steunend lid en geef je de VVBAD nog een extra duwtje in de rug.

Onze contactpersonen bij de instellingen werden in de loop van vorige week geïnformeerd over de tariefverhoging voor instellingen. De eerste reacties zijn alvast positief.

Uiteraard blijven we lid van de VVBAD! Veel sterkte, wij leven mee.

Het spreekt voor zich dat we de VVBAD verder blijven steunen.

Het spreekt vanzelf dat we ons lidmaatschap steeds hernieuwen, ongeacht de financiële consequenties. We hopen dat de beroepsvereniging op die manier haar activiteiten onverminderd kan voortzetten.

Uiteraard blijven we de VVBAD steunen en werken we met veel plezier met jullie samen.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be