UiTPAS in de bibliotheek

UiTPAS in de bibliotheek

05.12.2019

Momenteel zijn er al 2.200 verschillende vrijetijdsorganisaties, waaronder bibliotheken, die UiTPAS aanvaarden in verschillende regio's. Om nog meer organisatoren warm te maken voor het programma, gingen we de afgelopen maanden langs bij heel wat UiTPAS-partners om er filmpjes op te nemen voor de campagne 'Start to UiTPAS'

Eentje daarvan was de bib van Maasmechelen. 

"Bezoekers, gebruikers van de bibliotheek weten dat zij binnen de bibliotheek ‘punten kunnen sparen’ naar aanleiding van een bezoek aan de bibliotheek en maken hier dus ook gebruik van. De jongste bibliotheekbezoekers gebruiken hun UiTPAS voor de door ons georganiseerde voorlees- en knutselnamiddag(en), terwijl de volwassenen deze gebruiken voor het bijwonen van de door ons georganiseerde lezingen.

Net door deze UiTPAS ontdekken inwoners van Maasmechelen vaak de andere mogelijkheden van de bibliotheek. M.a.w. de UiTPAS is voor de bibliotheek zeker een meerwaarde want het draagt bij tot het (her)ontdekken van de bibliotheek en haar nieuwe werking.
Wij stellen vast dat wij mede door de UiTPAS mogen spreken van meer en divers publiek bibliotheekbezoekers, bibliotheekgebruikers.
Kunnen zij in de bibliotheek iets verdienen met hun ‘punten’? Op dit moment beperkt zich dit tot een ‘linnen tas: UiTPAS Maasmechelen hier blijf je plakken’. Gelukkig zijn er voldoende andere partners waar men punten kan inruilen, maar in de toekomst voorzien wij wellicht nog andere ruilvoordelen." - Ketty Pantazis, bib Maasmechelen 

Bekijk het filmpje hieronder.

Wil je zien wat je nog meer met UiTPAS kunt doen? Kijk op de website: https://start.uitpas.be/home

Bekijk alle alle filmpjes van Start to UiTPAS op youtube.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be