Straffe bestuursploeg

Straffe bestuursploeg

10.01.2023

De voorbije maand konden we enkele collega’s in de bloemetjes zetten. De jaarwissel bracht voor de VVBAD en verschillende van haar bestuursleden immers een wissel van de wacht met zich mee.

Tijdens een bijzondere algemene vergadering op 22 december werden de functies van algemeen voorzitter, ondervoorzitter en secretaris overgedragen. Voormalig voorzitter Patrick Vanouplines eindigt, met zijn pensioen stilaan in het vooruitzicht, zijn mandaat na negen jaar voorzitterschap. Hij geeft de fakkel door aan Kevin Linsingh, die met een sterke motivatie het bestuur van de VVBAD kon overtuigen van zijn visie voor de vereniging.

Als opleidingshoofd (van het Graduaat in het Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief en het Postgraduaat Informatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel) kent Kevin de thema’s die leven in de informatiesector goed. Hij bouwde in zijn functie een uitgebreide ervaring op in visieontwikkeling, een vaardigheid die als voorzitter van de vereniging zeker van pas komt. Kevin ziet een mooie uitdaging in de verbreding van de doelgroep van de VVBAD. Hij kijkt er naar uit om samen met de nieuwe bestuursploeg en het coördinatieteam onder andere actief mee te werken aan het onderhouden en het uitbreiden van samenwerkingen met andere organisaties.

Kevin Linsingh

Erasmushogeschool Brussel | Opleidingshoofd Graduaat in het Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief
Interleuvenlaan 5
3001 Heverlee
016 31 99 20

Patrick Vanouplines

Vrije Universiteit Brussel (VUB) | Hoofdbibliothecaris
Pleinlaan 2
1050 Brussel
02 629 26 14

Patrick Vanhoucke stelde zich kandidaat en werd door het bestuur tot ondervoorzitter gestemd. Hij is al sinds 1992 een bekende voor de vereniging, toen hij korte tijd op het secretariaat van de VVBAD werkte. Sindsdien zet hij zijn schouders onder heel wat projecten van de vereniging, en dat engagement wil hij nu als ondervoorzitter graag tot een hoger niveau tillen. Patrick werkt bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie bij de dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel. Als bestuurder bij Familiekunde Brussel heeft hij ook contacten in de erfgoed- en de archiefsector. Patrick neemt vanaf januari 2023 de functie van VVBAD-ondervoorzitter over van Stijn Meersseman. Stijn blijft zijn expertise nog ter beschikking stellen als lid van het bestuursorgaan.

Patrick Vanhoucke

Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) - dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel (OBiB)
Emile Jacqmainlaan 135
1000 Brussel
0490 47 76 10

Stijn Meersseman

Universiteit Gent (UGent)
Korte Meer 7
9000 Gent
09 264 32 66

Ann De Meulemeester vonden we enthousiast voor de functie van secretaris van de VVBAD. Ann is beleidsmedewerker in het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg van de Universiteit Gent. Ze is al jarenlang betrokken bij de sectie Wetenschappelijk en Documentaire Informatie (WDI) en de redactieraad van META. Ze vindt het bijzonder belangrijk dat de vereniging haar netwerk verder kan uitbreiden en de verschillende deelsectoren blijft verbinden. Als leidinggevende heeft ze ervaring met personeelsmanagement die zeker van pas komt in haar rol als secretaris. Ook haar opgebouwde ervaring in het opstellen van beleidsdocumenten stelt ze graag ten dienste van de vereniging. Ann haar kandidaatstelling werd eveneens enthousiast onthaald, en ze neemt de functie van secretaris over van Hermione L’Amiral. Hermione blijft zich nog actief inzetten voor de vereniging als bestuurslid van de VVBAD.

Ann De Meulemeester

UGent - Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent (KCGG) | Beleidsmedewerker
Corneel Heymanslaan 10 (Ingang 42, gelijkvloers K3)
9000 Gent
09 332 01 66

Hermione L'Amiral

Belgische Senaat - sectie Archief en Historiografie | Archivaris - sectieverantwoordelijke
Paleis der Natie
Natieplein 1
1009 Brussel
02 501 77 95
0479 91 11 08

Het bestuursorgaan bedankte ook Hilde Van Kiel, die na 8 jaar voorzitterschap van het Overleg Wetenschappelijke Bibliotheken (OWB) de functie overdraagt aan Pieter Lernout.

Pieter Lernout

UHasselt - Universiteitsbibliotheek
Agoralaan Gebouw D
3590 Diepenbeek
011 26 81 28

Hilde Van Kiel

KU Leuven Bibliotheken | Directeur
Monseigneur Ladeuzeplein 21
3000 Leuven
016 32 25 57

Met deze vernieuwde straffe ploeg begint de VVBAD 2023 met een positieve noot, en het mag gezegd, we vliegen er met veel enthousiasme weer in. Het bestuursorgaan zoekt momenteel nog extra vertegenwoordiging vanuit de deelsectoren van hogescholen, archieven en documentatiecentra. Ben je geïnteresseerd om meer te weten over een functie bij de VVBAD? Neem dan zeker contact op met een bestuurslid of met onze coördinator. 

Jessica Jacobs

VVBAD | Directeur, voltijds
Statiestraat 179
2600 Berchem
03 281 44 57

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be