Nodenbevraging bibliothecair erfgoed: Wat hebben jullie nodig?

Nodenbevraging bibliothecair erfgoed: Wat hebben jullie nodig?

29.06.2022

Welke ondersteuning heeft jouw bibliotheek, archief, museum of erfgoedvereniging nodig bij het beheren van bibliothecair erfgoed? Met een enquête willen de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO hierop graag zicht krijgen.

Net als bij veel erfgoedorganisaties staat 2022 bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken in het teken van een nieuw beleidsplan voor 2024-2028. Zo’n beleidsplan legt de dienstverlening voor de volgende vijf jaar vast. Het dient als basis voor de aanvraag van de benodigde subsidie. 

Door het invullen van de enquête help je om de toekomstige dienstverlening van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken uit te tekenen. De organisatie wil ten dienste staan van alle beheerders van bibliothecair erfgoed. Daarom is input welkom van heel uiteenlopende organisaties. De enquête peilt naar noden, de huidige dienstverlening en toekomstperspectieven. 

Hoe kan jouw organisatie deelnemen aan de enquête? 

De online enquête is op 24 juni gelanceerd. Op basis van het adressenbestand van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken is een unieke link verstuurd naar één persoon bij elke gekende organisatie met bibliothecair erfgoed. De enquête kan worden ingevuld tot 31 juli.

Beheert jouw organisatie bibliothecair erfgoed en ontvingen jullie (misschien) nog geen link? Neem dan contact op met Heleen Wyffels, medewerker Beleid en collecties van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken via heleen@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be.

De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO stellen je inbreng heel erg op prijs!

 

Foto: Stefan Tavernier | Collectie Stad Antwerpen, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. © Vlaamse Erfgoedbibliotheken


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be