Nodenbevraging archiefsector

Nodenbevraging archiefsector

20.09.2022

FARO, Archiefpunt en de VVBAD lanceren een algemene bevraging van de professionele archiefsector. Aan de hand van de vragenlijst krijg je niet alleen een compleet overzicht van je archiefwerking, maar kun je ook inspiratie opdoen voor toekomstige acties. 

Op 5 september kregen de professionele privaatrechtelijke en publiekrechtelijke archiefinstellingen in Vlaanderen en Brussel een uitnodiging om deel te nemen aan een uitgebreide bevraging. De vragenlijst gaat in op verschillende onderdelen van de werking van het archief, zoals het profiel van de medewerkers en vrijwilligers, informatie over collectiebeheer, digitalisering, publiekswerking enzovoort.  

Via deze bevraging verzamelen we cijfermateriaal over de werking van jouw archief. Dat is nodig om een beter inzicht te krijgen in de sterktes van de archiefsector, maar ook om te kunnen afbakenen aan welke aspecten de komende jaren meer aandacht besteed moet worden. Deze bevraging zal elke vijf jaar herhaald worden: dat laat toe om evoluties te kunnen meten. 

Laat je horen! (voor 28 oktober) 

De bevraging gebeurt via het online surveyplatform Qualtrics en liep officieel tot 25 september. Heel wat archieven vulden de bevraging reeds in. Meerdere archieven lieten ons echter weten dat dit voor hen onmogelijk was, gegeven de nogal krappe bevragingsperiode. Daarom hebben we beslist om de bevraging nog open te laten staan tot vrijdag 28 oktober.

Ben jij ook een professionele archiefinstelling en wil je een compleet overzicht van je werking, maar ontving je nog geen persoonlijke link? Contacteer ons dan via alexander.vanderstichele@faro.be.  

Nog een bevraging? 

Ja, inderdaad. In april van dit jaar lanceerden we al een nodenbevraging in de archiefsector. De resultaten hiervan worden op dit moment geanalyseerd en zullen gedeeld worden met de sector, onder andere in het uitgebreide themadossier over archieven in faro | tijdschrift over cultureel erfgoed, in december dit jaar. De huidige bevraging focust op cijfermateriaal en wil naast de noden ook de werking van de archiefsector beter in kaart brengen. 


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be