Meer bereik én kennisuitwisseling dankzij Bibstreams

Meer bereik én kennisuitwisseling dankzij Bibstreams

17.01.2022

Naast steeds meer boeken en media toveren bibliotheken een alsmaar breder aanbod aan activiteiten uit hun hoed. Informatieve sessies, culturele happenings, workshops, (auteurs)lezingen … noem maar op. Knap werk waarmee elke bibliotheek haar bezoekers in de watten legt!

Wat als we het lokale werk van 300 Vlaamse bibliotheken nu eens digitaal zouden samenbrengen op één online videoplatform? Zo kunnen we samen een veelvoud aan online bezoekers informeren en entertainen!

Net dat is de bedoeling van Bibstreams, een nieuw gemeenschappelijk YouTube-kanaal van ARhus, Muntpunt en de bibliotheken van Oostende, Genk en Turnhout.

Doet jouw bibliotheek ook mee? Hoe meer bibliotheken aansluiten, hoe breder het aanbod en hoe groter de meerwaarde voor het publiek. Maar tegelijkertijd bereikt elke bibliotheek afzonderlijk op deze manier ook een veel breder publiek dan ze tot nu toe mogelijk achtte.

Daarnaast wisselt deze groep van bibliotheken onderling kennis uit in verband met livestreaming, hybride en digitale activiteiten, afspraken met auteurs enzovoort. Samen staan we sterker. Stap mee in met je bibliotheek! Contacteer bibstreams@gmail.com.

PS Deel deze oproep gerust naar hartenlust met collega’s, maar gelieve het kanaal nog niet naar het brede publiek te verspreiden.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be