Jessica Jacobs wordt de nieuwe coördinator van VVBAD

Jessica Jacobs wordt de nieuwe coördinator van VVBAD

30.10.2018

Minister Gatz besliste om de VVBAD vanaf 1 januari volgend jaar niet meer te subsidiëren. Daardoor moet de vereniging zich reorganiseren. De Raad van Bestuur streeft ernaar de dienstverlening voor de leden zoveel mogelijk te behouden. META en Informatie aan Zee blijven samen met de vormingen en netwerking binnen de sector, kerntaken van de vereniging.

Een herschikking van het personeel is jammer genoeg noodzakelijk. Vanaf 1 november wordt Jessica Jacobs coördinator van de vereniging. Zij neemt de verantwoordelijkheid over van Bruno Vermeeren en zal deze combineren met de functie van hoofdredacteur van META. De taken van Bruno worden in de mate van het mogelijke verdeeld over het team en het bestuur. De Raad van Bestuur zal het komende jaar de financiële situatie van de vereniging nauwkeurig monitoren, zodat gepaste maatregelen genomen kunnen worden indien nodig.

Bruno blijft voorlopig in dienst van de VVBAD als beleidsmedewerker. De Raad van Bestuur betreurt ten sterkste zijn vertrek, maar heeft er vertrouwen in dat Jessica, samen met de andere leden van het team, de organisatie door deze moeilijke tijd kan leiden. Minister Gatz heeft zich garant gesteld om voor ieder personeelslid dat getroffen zou worden “een respectvolle oplossing te voorzien bij een andere speler in de culturele bovenbouw”. De VVBAD rekent erop dat de minister zijn belofte nakomt en Bruno een geschikte functie aanbiedt bij een andere organisatie. Zijn expertise is immers goud waard voor de bovenlokale bibliotheeksector en bij uitbreiding voor de transversale en intersectorale werking van de brede cultuursector.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be