Internationale Archiefdag op 9 juni

Internationale Archiefdag op 9 juni

11.05.2021

Een dag om met stip in je agenda te zetten: woensdag 9 juni is het Internationale Archiefdag. Het is een moment om je backoffice-archiefwerk en je informatieskills bekend te maken bij een breed publiek.

Dit jaar staat de Internationale Archiefdag in het teken van transparantie, diversiteit en samenwerking. Als informatieprofessionals garanderen we dat een bestuur verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn beleid en dat burgers, onderzoekers en journalisten inzage hebben in bestuursdocumenten.

Ons werk van klasseren, contextualiseren en indexeren is echter nooit neutraal. Meer en meer beseffen we dat we oog moeten hebben voor stemmen in de samenleving die normaal niet of nauwelijks hoorbaar zijn of erkend worden. En dat we die meerstemmigheid niet bereiken door binnen de klassieke archiefpraktijk te blijven, maar door samen te werken met die gemeenschappen wier verhalen al te lang gemarginaliseerd zijn: minderheden, migranten, de LHBTIQ+-gemeenschap.

Deel op 9 juni je ervaringen op het vlak van transparantie, diversiteit en samenwerking op Facebook, Instagram en Twitter met de hashtag #InternationaleArchiefdag. De VVBAD stuurt op die dag ook een persbericht uit.

 

Photo by Museums Victoria on Unsplash.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be