Internationale Archiefdag 2020 #ArchivistsInQuarantine

Internationale Archiefdag 2020 #ArchivistsInQuarantine

09.06.2020

Archivarissen en informatiebeheerders komen stilaan uit hun quarantaine. Leeszalen gaan weer open. Het fysieke archief wordt opnieuw verwerkt en klaargemaakt voor de eeuwigheid. Ter gelegenheid van de Internationale Archiefdag 2020 (#IAD2020) op 9 juni brengen we in beeld hoe archiefprofessionals de afgelopen maanden vanuit hun kot voortgewerkt hebben.

#ArchivistsInQuarantine


Door de COVID-19-pandemie is onze actie noodgedwongen bijgestuurd en ‘in quarantaine’ gegaan. Met #ArchivistsInQuarantine tonen we hoe de archiefprofessional tijdens de coronacrisis, ondanks de maatregelen, zijn of haar werk voortgezet heeft. De coronacrisis is voor de archiefsector een katalysator geweest om de digitale werking te versterken. Van thuis uit werkten we verder aan digitale toegangen en voorzagen we een digitale dienstverlening. We hebben acties opgezet om de COVID-19-pandemie te documenteren, en om websites en sociale media te capteren. Sommige archiefdiensten brachten archiefdozen rond zodat archiefmedewerkers thuis op een veilige manier konden voortwerken of verschaften collega’s van andere diensten werk.

IMPORTANT

Ontdek www.archiefdag.be 

Op www.archiefdag.be brengen we in beeld hoe de archivarissen 'in quarantaine’ voortgewerkt hebben en verwijzen we naar andere acties in het kader van de Internationale Archiefdag 2020. Deel gerust deze actie via jouw eigen kanalen en sociale media onder de hashtags #ArchivistsInQuarantine en #IAD2020. 

Heb je zelf nog beeldmateriaal van hoe je te werk ging tijdens de quarantaineperiode? Dit kun je nog steeds inzenden via vvbad@vvbad.be


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be