#iflaGlobalVision: Stem mee!

#iflaGlobalVision: Stem mee!

30.08.2017

Neem deel aan de internationale discussie over de toekomst van de bibliotheken. En geef zo je input voor het IFLA Global Vision Report.

De bibliotheeksector staat voor grote uitdagingen, onder andere veroorzaakt door toenemende globalisering. Alleen een gezamenlijk, wereldwijd antwoord uit het veld kan een oplossing bieden. Dat is, kort samengevat, het idee achter IFLA’s Global Vision Discussion.

IFLA, de internationale bibliotheekkoepel, brengt wereldwijd bibliotheekprofessionals samen om te discussiëren over de waarden die ze delen, de uitdagingen waar ze voorstaan en de oplossingen die ze zien. IFLA brengt daarbij niet alleen de gemeenschappelijke antwoorden in kaart, maar ook de regionale en lokale verschillen.
De aftrap voor dit proces werd in april van dit jaar in Athene gegeven door IFLA-voorzitter Donna Scheeder. Sindsdien werden zes regionale workshops georganiseerd in alle delen van de wereld. De laatste was de Europese, op 4 en 5 juli in Madrid. De workshops leverden input voor een reeks stellingen over onze waarden, de uitdagingen waar we voorstaan, de voordelen van een gezamenlijke aanpak, enz.

Nu is het aan jou!

Neem deel aan de wereldwijde discussie.

Alle input uit die stemronde wordt gebruikt voor het IFLA Global Vision Report dat begin 2018 zal verschijnen. Op basis daarvan kan de bibliotheeksector concrete actieplannen uitwerken om de gemeenschappelijke visie in de praktijk om te zetten. Want alleen een verenigd en genetwerkt bibliotheekveld kan een geletterde, geïnformeerde en inclusieve samenleving realiseren.

Together we create the future. Join us!


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be