Bedankt voor een geslaagd congres!

Bedankt voor een geslaagd congres!

26.10.2021

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober zakten we af naar Oostende voor de zeventiende editie van Informatie aan Zee. En wat was deze editie geslaagd! Na een hels coronajaar mochten we elkaar eindelijk opnieuw fysiek ontmoeten en dat deed deugd. Op donderdag mochten we zo'n 620 deelnemers verwelkomen en op vrijdag zo'n 650 deelnemers. Hartelijk dank voor jullie talrijke aanwezigheid.

Donderdag kon niet mooier beginnen: de zon scheen! Daarna verzamelden collega's zich in het imposante auditorium. Stand-upcomedian Erhan Demirci wekte op de lachspieren van iedereen. Hij kondigde keynotespreker Ruben Verborgh (UGent) aan met zijn lezing Een oceaan aan data, waarbij hij uitlegde hoe de toekomst eruit kan zien als iedereen een eigen datakluis krijgt. Na een boeiende vragenronde konden collega's zich richten tot een warme kop koffie en een heerlijk ontbijtje. 

Je kon de hele dag lezingen volgen in verschillende themablokken zoals Informatie & samenleving, Teamwork en Collective Collections. Studenten of collega's die nieuw zijn in de sector konden met behulp van de 'beginner friendly'-lezingen hun dag uitstippelen. Ook de beursvloer, op zowel de beneden- als bovenverdieping, stond goed vol met zo'n 33 standhouders. Naast het netwerken en informatie verkrijgen, konden collega's een goodiebag meenemen, een leuke foto nemen of een quiz spelen over fake news aan een van de beursstanden. Ook brachten ze een bezoekje aan onze VVBAD-shop voor een leuk aandenken. Daarnaast gingen ze volop aan de slag met de netwerkapplicatie Conversation Starter om meetings in te plannen aan een van de meeting points. 

IMPORTANT
© Michiel Devijver

Onze coördinator Jessica Jacobs gaf ook een lezing en ging op zoek naar de reden waarom wij ons als mensen en professionals verenigen. Ze besprak de voordelen en de uitdagingen die we tegenkomen. Bekijk hier haar presentatie en ontdek de drijfveren van Hermione L'Amiral (secretaris van de VVBAD en lid van de sectie AHD) Patrick Vanhoucke (redactielid META) en Liese Vandoninck (lid van de werkgroep Informatie aan Zee en de sectie AHD). 

We sloten de dag af met een receptie om het honderdjarig bestaan van de VVBAD te vieren. Patrick Vanouplines (voorzitter VVBAD) en de Oostendse schepen van Vrije Tijd, Bart Plasschaert, sneden het eerste stukje, waarna de vele stukjes volgden. Met een glaasje in de hand en enkele heerlijke amuse-bouches of een stuk verjaardagstaart konden collega's verder nagenieten met muziek van een lokaal bandje op de achtergrond.

Na de receptie konden collega's netwerken met tafelgenoten in cultuurcentrum De Grote Post. Een driegangenmenu met wijn à volenté zorgde ongetwijfeld voor onvergetelijke gesprekken. 

IMPORTANT
© Michiel Devijver

Op vrijdag verwelkomde Erhan Demirci ons opnieuw en kondigde hij Sara Lammes (KBR) aan met haar lezing KBR, een eeuwenoude bibliotheek in (r)evolutie over de werking van de Koninklijk Bibliotheek van België. Ook op deze laatste congresdag stonden verschillende boeiende lezingen op het programma in themablokken zoals Inclusie & diversiteit, Verbinden met onderwijs en Leescommunity's. We sloten de dag af met een afsluitend drankje.

Heb je een lezing gemist? Of wil je de presentatie van een lezing opnieuw bekijken? Bij elke lezingen in het programma van Informatie aan Zee vind je voortaan de presentaties, zodat jij nog kan nagenieten. 

Wat was het dit jaar een topeditie! Dat was zeker niet mogelijk geweest zonder de werkgroep Informatie aan Zee die mee het programma vormde, vrijwilligers die alles mee in goede banen leidden, deelnemers, sprekers en beursstandhouders. Enorm bedankt en tot op de volgende editie! 

Bekijk hier meer foto's van Informatie aan Zee 2021.

IMPORTANT
© Michiel Devijver

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be