Journalistiek van een hoog niveau

Lezen op een tablet kan soms een uitdaging zijn. Je wordt verleid door tientallen andere apps om te switchen, nieuwsartikels op websites staan vol met nuttige en onnuttige links, met filmpjes en reclame. Kortom, doorlezen aan één artikel of boek is niet gemakkelijk.

Longform.org wil je helpen om goede artikels zonder afleiding te lezen. De website verzamelt artikels van over de hele wereld, maar ze moeten wel minstens 2000 woorden lang zijn. Daarmee speelt de website in op de gelijknamige vorm van journalistiek waar langere en kwaliteitsvolle artikels centraal staan. Longform-artikels houden het midden tussen creatieve non-fictie en narratieve journalistiek. Initiatieven zoals Buzzfeed zijn hier een voorbeeld van.

Longform.org bestaat al sinds 2010, maar werd sindsdien uitgebreid met een fictiegedeelte, een app en een podcast. Via de app kan je uitgevers en schrijvers volgen, aanbevolen artikels van vrienden terugvinden en artikels van de website offline lezen. De redactie van Longform zet ook elke dag interessante artikels in de kijker, via de website, app en op Facebook/Twitter. Content curatie dus, iets waar bibliotheken ook dagelijks mee bezig zijn!µ

> Meer info en nuttige app: http://bibidee.blogspot.com

Datum: 
november 2014
Auteurs: 
Ilse Depré
META magazine: