Faq

Vind je geen antwoord op je vraag? Contacteer ons

Hoe kan ik lid worden van de VVBAD?

U kan lid worden van de VVBAD door het formulier in te vullen op deze pagina.

Hoe kan ik zelf een vacature toevoegen?

Als u een geregistreerde sitegebruiker bent, kunt u zelf een vacature toevoegen aan onze vacaturedatabank. U dient zich eerst aan te melden. Indien het de eerste keer is dat u een vacature ingeeft, gelieve uw organisatie dan eerst toe te voegen.

Hoe kan ik zelf een activiteit toevoegen?

Als u bent ingelogd kunt u zelf een activiteit toevoegen aan onze activiteitenkalender. U dient wel eerst uw organisatie aan te maken. Probeer dit zo volledig mogelijk te doen.

Ik heb een boek geschreven en ik wil het onder de aandacht brengen van de Vlaamse openbare bibliotheken.

In Vlaanderen bestaat er geen systeem van centrale inkoop voor (openbare) bibliotheken. Elk bibliotheek beslist autonoom welke boeken zij aankoopt en waar.

Als u uw publicaties onder de aandacht wilt brengen van de Vlaamse openbare bibliotheken bestaan er diverse kanalen:

  • http://kenniskantoor.bibliotheek.be is een forum voor bibliotheekmedewerkers in Vlaanderen met een groep 'aanbiedingen'. U kan zich op het forum registreren en uw publicaties bekend maken via die groep. U bereikt dan mensen die hiervoor interesse hebben.
  • Er is mogelijkheid om te adverteren in ons vakblad META, tijdschrift voor bibliotheek & archief. Het tijdschrift telt een oplage van 1400 ex. en bereikt de hele bibliotheek- en archiefsector in Vlaanderen. Voor informatie over advertentietarieven neemt u contact op met Marc Engels (marc [dot] engels [at] vvbad [dot] be).
  • Wilt u de openbare bibliotheken rechtstreeks aanschrijven, dan vindt u een adressenlijst op de website van het Agentschap Sociaal-cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (http://www.sociaalcultureel.be/volwassenen/bib_adressen.aspx)