Mis deze kans niet! Gebruikersonderzoek 2018

Op 27 april stelde Ignace Glorieux (onderzoeksgroep TOR, VUB) in samenwerking met VVBAD zijn visie voor over een nieuw gebruikersonderzoek voor openbare bibliotheken dat zou doorgaan in 2018. De lokale verkiezingen zijn immers het uitgelezen moment om een krachtig signaal te geven naar het nieuwe bestuur. Een signaal dat ook uw bibliotheek telt! Net als in 2004, gaat het ook dit keer om onderzoek naar het bibliotheekgebruik in Vlaanderen en Brussel. De openbare bibliotheek en ook het bibliotheekgebruik is op veertien jaar tijd echter enorm geëvolueerd. Tijd dus voor een nieuwe stand van zaken.

Aan de hand van een toevallige steekproef worden een aantal gebruikers van uw bibliotheek uitgenodigd voor het invullen van een vragenlijst die peilt naar hun tevredenheid, aard van gebruik, zoekstrategieën, wensen, enzovoort. Indien uw bibliotheek deelneemt, kan u ook een tiental persoonlijke vragen aan de enquête toevoegen.

Na afloop krijgt u als deelnemer een gepersonaliseerd rapport met een analyse van de resultaten. Na een doorgedreven analyse zullen er ook conclusies komen op Vlaams niveau en wordt er tevens een online tool voorzien om de eigen resultaten te vergelijken met andere bibliotheken. We verwijzen u voor een beter idee over de resultaten van het onderzoek van 2004 graag naar de bijlagen bij dit nieuwsbericht.

U neemt toch ook deel? Onderaan vindt u een inschrijvingsformulier (PDF) met alle informatie die u nodig heeft. Elke openbare bibliotheek ontvangt tevens een e-mail met alle nodige informatie en een link naar de website.

Liever geen deelname? Laat het ons via het onderstaande inschrijvingsformulier weten. Die informatie is voor ons zeer waardevol.

Hopelijk kunnen wij rekenen op uw enthousiaste deelname aan dit veelbelovende onderzoek.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via lise [dot] vandecruys [at] vvbad [dot] be.