Jeffrey T Schnapp keynote spreker op Informatie aan Zee

Na R. David Lankes in 2015 ontvangen we op Informatie aan Zee 2017 opnieuw een internationale gast voor de keynote op donderdag.

Jeffrey T. Schnapp is de stichter en directeur van het metaLAB (at) Harvard en mededirecteur van het Berkman Klein Centre for Internet and Society. Schnapp geeft onder andere les aan de Harvard-faculteit Kunsten en Wetenschappen. Tijdens zijn opleiding bestudeerde hij de Middeleeuwen, maar in zijn meest recente boeken richt hij zich op de moderne tijd, met een focus op media, technologie, architectuur, design en de geschiedenis van het boek. In 2014 verscheen The Library Beyond the Book. Daarin reflecteert hij over de geschiedenis van bibiotheken, vanuit een breed cultureel, antropologisch en architectonisch standpunt, om zo te speculeren over wat bibliotheken in de toekomst kunnen worden: hybride plaatsen waar boeken, e-boeken, papier en pixels met elkaar vermengen. In 2015 publiceerde hij het essay Digital Humanities, over cultureel erfgoed management. Momenteel schrijft hij aan The Library Test Kitchen Cookbook, een receptenboek voor innovatief design in leeromgevingen.
Jeffrey T. Schnapp verrichte pionierwerk op verschillende domeinen: media, kennisdesign, digital humanities, enz. Hij opent op donderdag 14 september het plenaire programma op Informatie aan Zee en licht alvast een tipje van de sluier over zijn lezing The Permament Library of the Now