Digitale-inclusiecoach 2023

Digitale-inclusiecoach 2023

Schrijf je in

Op 7 maart 2023 start de nieuwe opleiding digitale-inclusiecoach. In deze opleiding leer je alle knepen van het vak en bereid je een beleidsnota en actieplan over digitale inclusie voor. Je kan je nu al inschrijven op de interesselijst en aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Je krijgt dan als eerste de kans op definitief in te schrijven.

Datum dinsdag 7 maart 2023
Organisator Mediawijs en VVSG in samenwerking met District09 en Blenders.

Tijdens deze zevendaagse opleiding word je opgeleid tot digitale-inclusiecoach. Je krijgt een kader aangereikt om een visie en beleid uit te werken rond digitale inclusie, mediawijsheid en digitale geletterdheid binnen je lokaal bestuur of overheidsdienst. Daarnaast krijg je een overzicht van inspirerende praktijkvoorbeelden om concrete acties op poten te zetten. De opleiding biedt je ook een uitstekende kans om te netwerken met andere digitale-inclusiecoaches. 

Tijdens deze 7-daagse opleiding krijg je een kader aangereikt om een visie en beleid uit te werken rond digitale inclusie en digitale geletterdheid. Daarnaast krijg je een overzicht van inspirerende praktijkvoorbeelden om concrete acties op poten te zetten.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze opleiding? Dan kan je contact opnemen met Tom Seymoens van Mediawijs. 

Deelnemen aan de opleiding

Wat mag je verwachten?

  • De opleiding bestaat uit zeven live-sessies van volledige dagen. Tijdens deze sessies krijg je theorie en verken je goede praktijken en tools.
  • Via een online leeromgeving met korte video’s bereid je je voor op de volgende sessie.
  • Eigen project: je krijgt persoonlijke begeleiding bij het uitwerken van je beleidstekst en actieplan.
  • Netwerk van digitale-inclusiecoaches: deze opleiding biedt je de ideale mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en ervaringen uit te wisselen met medewerkers uit andere lokale besturen.

Tegen het eind van de opleiding, stel je jouw beleidstekst en actieplan voor aan een jury.

Als je het traject hebt doorlopen dan...

  • heb je binnen je dienst nu de expertise om collega’s te ondersteunen en motiveren om de waarden van digitale inclusie uit te dragen.
  • ligt er een gedragen beleidstekst die de bouwstenen omvat om van digitale inclusie een inherent onderdeel van de werking van en de dienstverlening door het lokaal bestuur te maken.
  • wordt de gedragen beleidstekst aangevuld met een actieplan met enkele concrete acties om digitale uitsluiting van inwoners en eigen medewerkers tegen te gaan.

Praktische informatie

Datum

Van 7 maart 2023 (startdag) tot maandag 21 november 2023 (einddag). De concrete data van de andere sessies worden later meegedeeld (geen woensdagen). In totaal zijn er 7 sessies.

Prijs

€180, inclusief btw

Locatie

De startdag en de einddag vinden plaats in Huis Madou in Brussel. De andere sessies vinden meer lokaal plaats. Geef jouw voorkeur (Antwerpen, West-Vlaanderen, Limburg of Brussel) door via het interesseformulier. Op basis van de voorkeuren leggen we max. 3 locaties vast.

Doelgroep

Medewerkers van lokale besturen en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Ook medewerkers van andere overheidsdiensten zijn welkom. Deelnemers moeten de opdracht of het mandaat hebben om aan digitale inclusie te werken binnen de eigen dienst of lokaal bestuur. 

Schrijf je in

Activiteiten van VVBAD

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be