Studienamiddag 'Erfgoedzorg voor protestants-evangelische kerken'

Datum: 
za 18.02.2017
Tijdstip: 
13:30 - 17:00
Omschrijving: 

Als resultaat van de samenwerking tussen Museum Catharijneconvent in Utrecht en het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC) in Leuven wordt op zaterdag 18 februari 2017 de 'Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris voor protestantse kerken in Nederland en Vlaanderen' gelanceerd. Hierin wordt een methode aangereikt om nauwgezet de grote verscheidenheid aan voorwerpen in kerken te registreren. Tijdens de studienamiddag komen ook de zorg voor het documentair, immaterieel (tradities en gebruiken) en onroerend erfgoed van protestants-evangelische kerkgemeenschappen aan bod.

De studienamiddag is een organisatie van het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC) vzw, FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, Evadoc, het Protestants-Evangelisch Archief- en Documentatiecentrum en KADOC-KU Leuven.

Programma
13.30 u Onthaal met koffie
14.00 u Welkomstwoord CRKC en FARO
14.15 u Voorstelling 'Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris. Protestantse kerken in Nederland en Vlaanderen'(Julie Aerts, CRKC en Marco Blokhuis, Museum Catharijneconvent)
14.45 u De werking van Evadoc: documentair en immaterieel protestants-evangelisch erfgoed (Aaldert Prins, Evadoc)
15.30 u Het beheer van onroerend religieus erfgoed in Vlaanderen. Kerkenbeleidsplannen, medegebruik en veiligheidszorg (Dimitri Stevens, CRKC)
16.15 u Vragenronde en afsluiting
16.30 u Receptie
17.00 u Einde

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via: http://crkc.be/studienamiddag-erfgoedzorg-voor-protestants-evangelische-...

Routebeschrijving: 
http://www.faronet.be/faro/contact/wegbeschrijving
Plan: 
FARO, Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed
Priemstraat 51
Brussel 1000
België