Masterclasses Informatiemanagement: 'Lean kennis- en informatiebeheer'

Organisator: 
Datum: 
ma 20.02.2017
Tijdstip: 
13:00 - 17:00
Omschrijving: 

Lean wordt gekoppeld aan het Toyota Production System: hoe bv. in een productiecontext 'het werk' in de loop der jaren tot vijftig maal toe efficiënter is kunnen worden. Bij de invulling van de betekenis van lean voor kenniswerk, staan we stil bij wat waardecreatie betekent in de context van kenniswerk en welke verspillingen we in lean kenniswerk best vermijden. We koppelen lean aan de wendbaarheid die organisaties moeten opbrengen om continu mee te zijn met veranderingen.

Kenniswerkers pakken per definitie niet-routinematige problemen aan met slechts één grondstof: informatie. Veel van dat werk blijft onzichtbaar: het gebeurt in de 'black boxes' van de hoofden van de kenniswerkers. Om informatieprocessen efficiënter te doen verlopen, belicht deze masterclass een praktijk die de lean-principes illustreert: dynamisch of adaptief dossierbeheer. Het gaat om een andere manier van informatiebeheer, interne communicatie, leren-in-het-werk, kortom een andere manier van werken met minder vergadermomenten en geen overtollige informatie in de mailboxes. We sluiten af met de relatie van informatiewerk met de organisatiecultuur, en anders leidinggeven.

Ontdek het antwoord op:

Onze informatie is opgeslagen in tientallen systemen, hoe behoud ik het overzicht?
De informatiedoorstroming hapert, hoe maken we die processen efficiënter?
Het management klaagt dat er te weinig informatie bottom-up doorstroomt. Hoe pakken we dat aan?

De masterclasses Informatiemanagement reiken je de nodige tools aan om kennisopbouw te ondersteunen en doordacht gebruik te maken van kennis en informatie. Als kennismanager ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van kennismanagement binnen jouw organisatie! Je brengt kennis over klanten, producten, processen en procedures bij elkaar, je zorgt ervoor dat medewerkers over de juiste kennis op het juiste moment beschikken, je denkt een nieuw beleidskader uit op het gebied van kennismanagement en bewaakt de uniformiteit van informatie over verschillende kanalen heen.

https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studieda...

Routebeschrijving: 
https://www.arteveldehogeschool.be/campus-kantienberg/ligging-en-bereikbaarheid<img src="/sites/www.vvbad.be/files/styles/activiteit-insert/public/activiteiten/images/foto%2520open%2520hoofden_PGR_Kennismanagement_WEBRGB_0%5B1%5D_2.jpg" width="250" height="150" alt="" class="image-activiteit-insert" />
Plan: 
Campus Kantienberg
Voetweg 66
Gent, Oost-Vlaanderen 9290
België