Inhoudelijke ontsluiting van de bibliotheekcollectie : luxe of noodzaak?

Organisator: 
Datum: 
vr 20.05.2016
Tijdstip: 
13:30 - 16:30
Omschrijving: 

Het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) organiseert een reeks rondetafelgesprekken rond een aantal ‘hot topics’. Met behulp van vijf discussievragen of stellingen rond een centraal thema delen we onze bedenkingen om zo tot een aantal inzichten te komen. De ideeën worden nadien gebundeld in een kort verslag zodat ze ook buiten het gesprek als inspiratie kunnen dienen.

Het derde rondetafelgesprek in deze reeks wordt georganiseerd door Caroline Claeys (Mu.ZEE-bibliotheek) en Marina Verhoeven (bibliotheek en documentatiecentrum Middelheimmuseum), en heeft als centraal thema:

Inhoudelijke ontsluiting van de bibliotheekcollectie : luxe of noodzaak?

Heeft inhoudelijke ontsluiting nog zin in het Google-tijdperk? Welk nut hebben thesauri en andere ‘klassieke’ ontsluitingssystemen voor de gebruiker die vertrouwd is met associatief zoeken op internet? Is inhoudelijke ontsluiting noodzakelijk om informatie goed terug te kunnen vinden, of zijn er alternatieve methoden denkbaar? Kan de gebruiker hierin een rol spelen?
We nodigen je graag uit om over deze en andere vragen samen na te denken en te discussiëren.

Praktisch:
Wanneer: vrijdag 20 mei 2016, 13.30 u. – 16.30 u.
Waar: Mu.ZEE (bibliotheek 3° verdiep), Romestraat 11, 8400 Oostende
Prijs: Deelname is gratis, maar registratie verplicht.

Heb je interesse om actief mee te denken over dit thema, schrijf je dan snel in, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 12 pers.)! Inschrijven kan door je gegevens te mailen naar Caroline Claeys (caroline [dot] claeys [at] west-vlaanderen [dot] be) en Marina Verhoeven (marina [dot] verhoeven [at] stad [dot] antwerpen [dot] be). Gelieve beide personen op de hoogte te brengen van je komst.

Bijlage: 
Plan: 
Mu.ZEE
Romestraat 11
Oostende 8400
België