Is er een toekomst voor de leeszaal van de kunstbibliotheek?

Organisator: 
Datum: 
di 18.10.2016
Tijdstip: 
13:30 - 16:30
Omschrijving: 

Het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) organiseert een reeks rondetafelgesprekken rond een aantal ‘hot topics’. Met behulp van vijf discussievragen of stellingen rond een centraal thema delen we onze bedenkingen om zo tot een aantal inzichten te komen. De ideeën worden nadien gebundeld in een kort verslag zodat ze ook buiten het gesprek als inspiratie kunnen dienen.
Het vierde rondetafelgesprek in deze reeks wordt georganiseerd door het ModeMuseum te Antwerpen en heeft als centraal thema:

Is er een toekomst voor de leeszaal van de kunstbibliotheek?

Houdt een ‘klassieke’ leeszaal van een kunstbibliotheek stand in het huidige bibliotheeklandschap waar research steeds minder ter plaatse wordt verricht? Kan de digitale dienstverlening de analoge voor een deel overnemen of zelfs volledig vervangen? Is het nodig om de leeszaalfunctie breder in te vullen en welke uitbreidingsmogelijkheden zijn er dan?

We nodigen je graag uit om over deze en andere vragen samen na te denken en te discussiëren.

Praktisch:
Wanneer: dinsdag 18 oktober 2016, 13.30 u. – 16.30 u.
Waar: ModeMuseum Provincie Antwerpen (bibliotheek), Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Prijs: Deelname is gratis, maar registratie verplicht.
Heb je interesse om actief mee te denken over dit thema, schrijf je dan snel in, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 12 pers.)! Inschrijven kan door je gegevens te mailen naar Birgit Ansoms (birgit [dot] ansoms [at] momu [dot] be)

Bijlage: 
Plan: 
ModeMuseum Antwerpen
België