Doe eens App-normaal! Apps en tools voor het vinden, verzamelen, beheren en presenteren van informatie

Organisator: 
Datum: 
vr 21.04.2017
Tijdstip: 
09:15 - 14:00
Omschrijving: 

De opkomst van apps heeft zijn nut al meermaals bewezen het laatste decennium en kent een ongeziene groei in zowel dagelijks als professioneel gebruik. Met deze studiedag peilt de sectie WDI dan ook naar welke vragen in Vlaanderen leven rond dit onderwerp.

PROGRAMMA
09u15: onthaal
09u45: plenair gedeelte
10u00: eerste parallelsessie
11u10: koffiepauze
11u30: tweede parallelsessie
12u40: broodjeslunch

Je kunt twee sessies volgen van elk 1 uur en 10 minuten. Per sessie worden vier verschillende thema’s belicht: het vinden, verzamelen, beheren en presenteren van informatie aan de hand van apps. In elk thema bevinden zich verschillende sprekers die een app komen voorstellen binnen het thema. Onder andere deze apps komen aan bod:

Informatie vinden (Stef Strobbe - VDAB)

    Naast een aantal zoektips voor de klassieke Google Search worden er een aantal nuttige browserextensies aangereikt en krijgt u te horen wat Google Custom Search voor u zouden kunnen betekenen. Bovendien zullen we het in deze sessie nog hebben over (reverse) Image Searches.

Informatie verzamelen (Nina Van den Driessche - VDAB)

    Er zijn verschillende manieren om gegevens te verzamelen: bv. voor registratie voor activiteiten of voor een (onderzoeks)enquête. Dat kan met Google Forms en Survey Monkey.

Informatie beheren (Paul Buschmann - UGent, Anne-Lise Van der Meulen - UGent)

    Hoe beheer je alle informatie die je niet kwijt wil. Vier toepassingen krijgen aandacht: Mendeley, JabRef, Endnote en Zotero

http://www.jabref.org/
http://endnote.com/
https://www.zotero.org/
https://www.mendeley.com/

Informatie visualiseren (Dirk Smet, Thomas More Hogeschool Mechelen)

    Vlot en aantrekkelijk presenteren van verzamelde informatie kan sneller inzicht geven. We belichten Power BI en Qlik Sense.

PRAKTISCH
Ledenprijs: €55
Niet-ledenprijs: €85

Opgelet!
Vanaf 3 april verandert het circulatieplan van Gent centrum. Meer informatie kan u vinden op: circulatieplan Gent

Routebeschrijving: 
- Met de auto: Wanneer u met de auto komt, is er de mogelijk om in de rondliggende straten te parkeren tegen betaling, of bij de vlakbij gelegen parking aan het Sint-Pietersplein. Er is geen parking voorzien vanuit de faculteit. - Met de trein & tram: Afstappen in station Gent-Sint-Pieter: 1) Via Kortrijksepoortstraat en Kortrijksesteenweg/N414 ongeveer een 20-tal minuten wandelen. 2) Via tram 1 Richting Wondelgem Industrieweg (Gent-Sint-Pieter perron 2).
Plan: 
UGent
Plateaustraat 22
Gent 9000
België