De Grote Parade 2016

Organisator: 
Datum: 
zo 20.03.2016
Tijdstip: 
14:00 - 18:00
Omschrijving: 

Op 29 maart 2015 liepen we met tien hartenwensen achter de banner ‘Er is wel een alternatief!’ Terwijl op die onvergetelijke regendag slechts 39 van 200 renners de aankomst van Gent-Wevelgem bereikten, overwonnen wij allemaal samen de Belgische regen, vanuit de overtuiging dat er wél een alternatief is.

In 2016 maken we van dat alternatief een meervoud: er zijn zoveel alternatieven! Onze vrij algemene hartenwensen – die we heel sterk blijven koesteren – krijgen nu vele concrete gezichten. We spreken niet langer alleen wensen uit, we doen ook gezamenlijke voorstellen. En we laten zien dat we ze daadwerkelijk vormgeven. Dag in dag uit.

Kom naar Brussel, samen tonen we dat deze samenleving anders kan!
Zoveel mensen en verenigingen brengen elke dag zoveel concrete alternatieven in de praktijk: van repair cafés tot mensen in de zorg, van jeugdwerkers tot energiecoöperaties, van wereldwinkeliers tot openbare diensten.

Eén dag voor de lente laten we ons allemaal samen opmerken! Onze kleurrijke optocht wordt een stroom van alternatieven voor een samenleving met een plus! Die ‘plus’ staat voor verbinding en meer-waarde boven winst, als alternatief voor het minnetjes-beleid van besparen en polariseren.

Meer info vind je hier: http://www.hartbovenhard.be/de-grote-parade-2016/

PRAKTISCH

Net zoals vorig jaar willen we met de sector samen in de optocht lopen. We verzamelen vanaf 13.30 u. in de Albert II-laan ter hoogte van de Rue de Cruisades. (Zie plannetje). De Parade start om 14.00 u.

Je kan mee achter ons spandoek lopen maar je mag natuurlijk zelf ook een zeil maken. Hier vind je affiches die je kan afdrukken. Inspiratie vind je hier.

Draag bij aan de crowdfunding

De Grote Parade kost 30.000 euro voor promotie, verzekeringen, creatieve inkleding, publicatie, huur audiomateriaal, ... inclusief 2 deeltijds coördinatoren voor februari-maart. Alle beetjes helpen!

  • Stort online via www.growfunding.be
  • Stort je bijdrage op het rekeningnummer van Hart boven Hard BE81 8918 7401 9924 met vermelding 'crowdfunding'

Spoor iedereen in je omgeving aan om ook een bijdrage te doen.

Plan: 
Brussel
België