Collectie in nood: eerste hulp bij brand en wateroverlast

Datum: 
wo 22.02.2017 tot wo 15.03.2017
Tijdstip: 
09:30 - 17:00
Omschrijving: 

Ben jij de hotline voor je (erfgoed)collectie, dan geeft deze vorming je meer wapens en stoomt ze je klaar om meteen de best mogelijke actie te nemen bij noodgevallen met water of brand.

De focus ligt niet op het opmaken van een calamiteitenplan, maar wel op het doen en laten bij de eerste zorgen voor je collectie.

Tijdens deze praktijkgerichte workshop stroop je niet alleen zelf je mouwen op om aan den lijve te ondervinden wat water, brand en ook brandblussers doen met materialen en objecten. Je krijgt ook meer inzicht in hoe je best optreedt:
• Wat mag je doen en niet doen bij eerste hulp, zowel voor je eigen veiligheid als voor die van de objecten? Welke stappen onderneem je?
• Hoe vermijd je gevolgschade en nazorg aan de objecten?
• Welke tools en methoden kunnen je helpen of voorbereiden?
• Waar of bij wie kan je terecht?

We trekken ook een ganse dag naar de brandweer van Gent om actief aan de slag te gaan. Voor dit gedeelte ontvang je ook een attest van de brandweer!

Deze workshop maakt je geen specialist in het beredderen van alle mogelijke objecten, collectie en/of materialen. Ze geeft je wel meer inzichten, tools en een goede basis om in je eigen collectie succesvol en met vertrouwen aan de slag te gaan bij noodgevallen.

3 woensdagen: 22/02 en 08/03/2017 telkens van 9.30u tot 17u en 15/03/2018 van 9.30u tot 12.30u
Docenten: Anne-Cathérine Olbrechts en Griet Kockelkoren

Meer info op http://www.vspw.be/opleidingen/bibliotheekschool/korte_opleidingen/colle...

Plan: 
CVO VSPW Gent
E.Tinelstraat 92
Sint-Amandsberg, Oost-Vlaanderen 9040
België